DESPRE NOI

“Remember, when your body is hungry, it wants nutrients not calories”

Totul a început de la Adina și Florin Suciu, fondatorii localului Green Kitchen, a căror dorință a fost să aducă în viața ta mâncarea sănătoasă și gustoasă. Astfel, după câțiva ani petrecuți în Irlanda, au decis să se întoarcă în țara lor și să construiască ceva deosebit.

Ce înseamnă Green Kitchen? Conceptul care se află la baza acestei idei, este HEALTHY FAST FOOD. Și acum cel mai probabil începi să te întrebi cum poate să fie un fast food sănătos? Da, este posibil! Ideea este simplă, ți se prepară ceva rapid, la alegerea ta, dar din ingrediente proaspete, sănătoase și pline de nutrienți, care vor lucra în favoarea organismului tău. Meniul îți va prezenta cu plăcere toate detaliile.

“FAST, dar la mâncare sănătoasă.”

În ziua de azi, oamenii sunt tot mai ocupați, iar timpul alocat preparării hranei devine tot mai scurt, majoritatea caută cea mai rapidă și ieftină opțiune. Criteriul mâncării sănătoase, este lăsat de multe ori pe ultimul loc. În Irlanda, țara unde Florin a profesat ca bucătar-șef, acest concept de smart & healthy fast food devine tot mai popular și mai răspândit.

Scopul conceptului este acela de a oferi o gamă largă de produse sănătoase, folosind ingrediente proaspete și de sezon, combinate cu super-food, precum avocado sau quinoa, care sunt preparate și servite într-un timp cât mai scurt.

Bucătăria nu are congelator, cuptor cu microunde sau friteuză și nu se folosesc ingrediente artificiale (MSG) sau produse semipreparate. Toate ingredientele preparatelor sunt fresh, achiziționate zilnic după o selecție atentă și totul este pregătit în local, inclusiv dressing-urile. În fiecare dimineață se pregătește atent fiecare detaliu, astfel încât să ai parte de o experiență deosebită de fiecare dată când dorești să mănânci ceva sănătos și gustos.

Localul este amenajat după conceptul “open kitchen” astfel încât să ofere transparență absolută. Bucătăria este la vedere și totul se prepară în fața ta, pentru a vedea pas cu pas procesul realizării preparatului comandat.

Grija față de mediul înconjurător, este o prioritate la Green Kitchen. Bucătăria este amenajată cu echipamente eco-green, care funcționează cu un consum mult mai redus de energie electrică, comparativ cu echipamentele mai vechi.
Majoritatea utilizabilelor (boluri, plase, paie) folosite pentru ambalarea preparatelor sunt ecologice și biodegradabile, iar în local se încurajează reciclarea. Planul este ca la un moment dat, clienții localului să primească numai utilizabile biodegradabile, alături de mâncarea comandată.

Sucurile naturale (fresh/smoothie) proaspete din meniu, sunt preparate tot în local. Acestea sunt realizate prin tehnica de presare la rece cu melc, pentru a evita pierderea de nutrienți. Sucurile fresh, care conțin diferite legume și fructe, îți oferă plusul de vitamine și energie de care ai nevoie. De asemenea, zi de zi, te așteaptă un alt fel de supă cremă, în care se pun în evidență ingredientele de sezon.

Experiența acumulată în domeniul HoReCa și pasiunea pentru un stil de viață sănătos, i-a împins pe Florin și Adina să deschidă acest local special pentru ei. Meniul este unul deosebit, deoarece a fost creat de Florin, care la bază este bucătar, având terminată și Școala de Arte Culinare. Datorită experienței acumulate, a reușit să combine ingrediente și gusturi, care au dat naștere unui meniu sănătos și gustos, care are forța să te încânte.
Poziția de Executive Head Chef pe care Florin a deținut-o la Crowne Plaza (Dublin), i-a adus într-o zi o experiență care i-a deschis și mai mult orizonturile spre healthy food. Într-o zi echipa națională a Noii Zeelande “All Blacks” a sosit la Crown Plaza, dar fără bucătarul personal. Timp de o săptămână, Florin împreună cu echipa pe care a coordonat-o, au colaborat cu nutriționistul echipei, pentru realizarea planului alimentar. Acesta era compus numai din preparate sănătoase, la fiecare masă a zilei.
Meniul Green Kitchen este perfect pentru tine, dacă ai un stil de viață activ cu multă mișcare sau sport. Dacă vreodată nu ai timp să îți pregătești mâncarea sănătoasă, cum o faci de obicei – relaxează-te, inspiră, expiră – ai pe cine să te bazezi!

“Sport + Green Kitchen = LOVE”

Câteva premii și recunoașteri obținute de Florin: 2011 – Angajatul anului la Crowne Plaza; 2015, 2016, 2017 – Medalii de argint la Chef Ireland; 2017 – Articol dedicat în YesChef Magazine; 2018 – Team Choice Manager of the Year.

Call Now ButtonComandă la telefon